Sorting
Source
Katalog księgozbioru
(1)
Form of Work
Książki
(1)
Status
available
(1)
Branch
Wypożyczalnia
(1)
Author
Jaroniewski Wacław (1921-1998)
(1)
Ożarowski Aleksander
(1)
Year
1980 - 1989
(1)
Country
Poland
(1)
Language
Polish
(1)
Subject
Rośliny lekarskie
(1)
Ziołolecznictwo
(1)
1 result Filter
Book
In basket
Oprócz ziół o typowym działaniu leczniczym w książce jet mowa o roślinach stosowanych w polskiej kuchni jako przyprawowe, zmieniające smak, zapach, a nieraz i wygląd potraw. Częste, niemal zwyczajowe dodawanie przypraw do pożywienia ma duże znaczenie profilaktyczne i może chronić przed niktórymi doleglowościami przewodu pokarmowego. W książce oprócz preparatów polskich uwzględniono niektóre z wytwarzanych w krajach sąsiedzkich, kierując się ich rzeczywistą wartością leczniczą oraz tym, że uzupełniają dość ubogi asortyment rodzimy.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia
There are copies available to loan: sygn. 61 (1 egz.)
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again