13679
Book
In basket
(Swojska Kuchnia)
Pierogi, kluski, naleśniki, placuszki to prawdziwa poezja polskiej kuchni. Potrawy te wprowadzają domowy klimat, miło jest przygotowywać je w towarzystwie – lepienie pierogów w większym gronie to prawdziwa przyjemność! Tradycyjne przepisy autorka wzbogaca o zdrowe, naturalne dodatki, które sprawiają, że są to dania pełnowartościowe odżywczo. Uwzględnia przy tym rytm pór roku, proponując na zimę np. farsz z kasz, fasoli i soczewicy, na wiosnę i lato – botwinkę, młodą pokrzywę, cały bukiet ziół i sezonowe owoce, a na jesień – grzyby i orzechy. Znajdziemy tu też pomysły na wykorzystanie regionalnych specjałów z owczego mleka takich jak sery typu bryndza i oscypek, które są obecnie dostępne w całej Polsce.
Availability:
Wypożyczalnia
There are copies available to loan: sygn. 64 (1 egz.)
Notes:
General note
Na okł. podtyt.: pierogi, kluski, knedle, naleśniki, kopytka, pyzy, racuszki.
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again