13679
Książka
W koszyku
(Swojska Kuchnia)
Pierogi, kluski, naleśniki, placuszki to prawdziwa poezja polskiej kuchni. Potrawy te wprowadzają domowy klimat, miło jest przygotowywać je w towarzystwie – lepienie pierogów w większym gronie to prawdziwa przyjemność! Tradycyjne przepisy autorka wzbogaca o zdrowe, naturalne dodatki, które sprawiają, że są to dania pełnowartościowe odżywczo. Uwzględnia przy tym rytm pór roku, proponując na zimę np. farsz z kasz, fasoli i soczewicy, na wiosnę i lato – botwinkę, młodą pokrzywę, cały bukiet ziół i sezonowe owoce, a na jesień – grzyby i orzechy. Znajdziemy tu też pomysły na wykorzystanie regionalnych specjałów z owczego mleka takich jak sery typu bryndza i oscypek, które są obecnie dostępne w całej Polsce.
Status dostępności:
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Strefa uwag:
Uwaga ogólna
Na okł. podtyt.: pierogi, kluski, knedle, naleśniki, kopytka, pyzy, racuszki.
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej